Hvilket bor skal jeg bruge? Når jeg skal bore

Hvilket bor skal jeg vælge? Læs vores boreguide

Værktøj og brugervejledning til god boring. Den rigtige bor til det rigtige materiale er et spørgsmål om sikkerhed, holdbarhed, kapacitet og resultater. Med den omfattende udvikling af nye byggematerialer er udvalget af boremaskiner og behovet for forskellige bor blevet større. Tilgængelighed til den rigtige bor til det specifikke materiale, der skal bores, er vigtig. For teknisk- og byggebranche materiel pålidelighed og funktion af udstyr såsom et simpelt bor være en afgørende faktor. København hulboring og Norh diamantboring og diamantskæring lagerfører forskellige typer bor i forskellige dimensioner, længder til bearbejdning i alle tilgængelige materialer. Her lagerfører vi et grundlæggende sortiment af de hyppigste boreprodukter og dimensioner. Vi samler og lagrer et tilpasset sortiment af boreprodukter i henhold til kravprofilen og ønsker fra vores byggeherrer og industrikunder.

Vi borer huller for alle der skal bruge et hul med både diamantbor og træbor

Enhver, der er deres egen bygherre, byggevirksomhed osv, har sandsynligvis brug for et passende sortiment af forskellige bor til rådighed. Hvis det bare er nogle huller der skal bores kan det betale sig for at hyre ind os til at klare opgaven. En diamantbor er idag en meget dyr udgift. 

Når du selv skal bore, bore efter materialet

Ønsker du at bore et enkelt rigtig lille hul, hvor præcisionen i f.eks. plast, metalplade, træ eller tyndt metal kan være nok til enhver bor. Men temmelig snart vil du opdage fordelene ved specielt fremstillede bor til hvert materiale, der skal bores. Selvom det af en eller anden grund ofte ser ud til, at de fleste metalbor er i en Værktøjskasse, og at det er muligt at bore træ med en metalbor, er resultatet altid meget bedre med en rigtig træbor, hvis du bor i træ eller bruger stenbor, hvis du vil fortsætte at lave huller i beton eller mursten.

Læs her om træbor

Træbor genkendes let for at have en mere eller mindre fremtrædende spids. Spidsen af spidsen er at oprindeligt holde boret på plads, inden de skarpe skærer bider i træet. Træbor er ofte en typisk såkaldt. spiralbor. Det er den ydre kant af spiralen, der skærer eller mejsler materialet ud Den dybere rille er til håndtering og transport af det høstede materiale. Inden for gruppen af træøvelser er der en specielt designet spiralbor med en speciel spiralgang, som også måtte bære produktnavnet Spiralbor. Det er vigtigt, at den såkaldte kanterne på indsatserne er skarpe, så kanterne på borehullet igen bliver glatte og rene. En træbor, der giver ekstra glatte kanter og pæne huller.  Træbor er bor, der bruges i alle typer træ. Puds kan også forekomme.

De fleste træbor kan slibes og ved hjælp af en passende fil. Men slibning kræver nøjagtighed og det er vigtigt ikke at ændre den oprindelige vinkel på indsatsen eller at slibe for meget af materialet i borkronen.

Læs her om metalbor

Under kategorien Metalbor findes der en hel række forskellige skæremaskiner. De fleste, hvis ikke alle, metalborene er formalet, så indsatserne danner spidsen af borekronen. Dette betyder, at fældningen, dvs. selve borefunktionen starter i midten af det sigtende borehul. Afhængigt af det materiale, der skal bores, kan det her være nødvendigt at bruge f.eks. dorn eller andet sikrer, at borens spids oprindeligt ledes nøjagtigt i midten af det sigtende hul.

Metalbor er lavet af stål i forskellige hærdninger. Dette betyder, at de udover at bore i metal såsom aluminium, messing, plademetal og stål også kan bruges til huller i glasfiber, laminat, plast, træ og plademateriale. Metalbor finder sted med to eller fire indsatser, og spiralen på metalbor kan designe og variere og være mere eller mindre tæt snoet. Dette er varieret design tilpasset til boring i forskellige materialer, og en bor kan være bedre tilpasset til et specifikt arbejdsevne, der skal bores end et andet.

Læs her om multifunktionel universalbor

Med multiborren kommer du langt. En multibor er en universalbor, der henter sin karakter og form fra både træbor, metalbor og fra stenbor. Det markedsføres også som en universalbor, hvilket betyder Multibor. Enhver, der ønsker at knytte en regel til en mur, bruger den universalbor, der borer lige gennem reglen og ind i murstenen. Boringer gennem flere forskellige materialer i et trin. Dette er redningen til alle håndværkere.

Læs her om diamantbor

Kategorien kan også kaldes murværk eller sten bor og inkluderer også andre specielle bor til bearbejdning af hårde materialer. Ser på hurtige ser ud som f.eks. en metalbor, men ved nærmere undersøgelse ser du en “plade” eller anden form for spids. En diamantbor er den stærkeste bor du kan få idag. 

København hulboring borrer huller til dig der skal bruge en diamantbor til for eksempel et ventilations rør osv.

Vi vil god også gerne dele os af nogle gratis råd, bare for at give god service. Så skal du bore et hul selv så er du også altid velkommen til at ringe til os på 22 22 28 68.