Bore hul i betonvæg

Bore i betonvæg med boremaskine selv

Bore i betonvæg guide info og viden – fra dit borer firma 

Bore hul i beton eller boring i betonvæg, for placere tunge genstande på vægge behøver ikke at være en umulig opgave for en dygtig handyman, men kun hvis du har de rigtige værktøjer og skrue/stik kan det lade sig at gøre på en sikker måde.

Det første du skal gøre hvis du tænker bore hul i en betonvæg er at begynde med at finde ud af, hvad slags væg du har. Dette gør du ved at bore et lille hul, vi kalder det prøveboring.
Hvis du banker på væggen og det føles hårdt og der kommer et gråt pulver ud, efter du har laver en prøveboring, så er det beton. Ved dette tilfælde så skal der til en slagboremaskine på 500-700 W.
Nogle moderne betonvægge kan dog være så hårde, at selv en slagboremaskine ikke er nok og du får brug for en diamantboremaskine til opgaven; bore hul i beton. 

I dette tilfælde så anbefaler vi at du kontakter en professionel til at udføre boringen med en diamantbor. Vi kan hjælpe dig med at bore hul i alle type af beton, udfyld formularen her for at så en pris på at bore hul i betonvæg til ventilation, kloak, DUKA, varmegenvinding osv. Vi dækker hele København og Sjælland. 

Få tilbud bore hul i beton eller betonvæg

Bore i betonvæg guide info og viden - fra dit borer firma i København og Sjælland. Her får du nogle nødvendige råd omkring at bore i beton
Bore i beton mursten

Farven på betonen har noget at sive ved boring af huller i betonvægge

Hvis der kommer et gråt pulver ud kan det være tale om boring i letbeton. Kommer på den anden side er det et rødt pulver det er det tale om boring i en murstensvæg. Tjek at du
borer mellem murstenene så ender du bare i fugen (grå hvid pulver), og det giver ingen styrke, hvis der skal placeres en hylde f.eks. 

Hvis der kommer et sort pulver ud eller lysegrå kan den være tale om en gammel vægge og dette gør boringen af huller endnu mere kompliceret. 
Alle nyere huse bygget efter ca, 1960 har ofte gips vægge. En gipsplader er 13 mm og har ofte (men ikke altid) et hulrum bagved i væggen. I gips kan du til forskel fra bore i nogle betonvægge som regel altid selv bore i. Du skal så bruge speciel plug, der udvider sig bagved i væggen for at holde ting oppe. 

For at komplicere tingene lidt, altså mange vægge består af dobbelte gipsplader, altså tykkelsen bliver så 26 mm. Det skal du da have stik til netop denne ting. Du kan bore et hul i væggen og tjek om det er 13 eller 26 mm tyk Det er kogt at bore hullet før du kommer i butikken og køber skruer og plugs.

At bore i betonvæg kræver ret boremaskine

Når du har sikret dig, at det er en betonvæg foran dig som du ska bore i, så skal du selvfølgelig bruge den rette boremaskine til opgaven, hvis du selv tænkt bore i betonvæggen. For at bore i beton kan du enten bruge en slagboremaskine eller en diamantboremaskine.

Et slagbor bruger en form for slagfunktion til at slå boret i fremadgående retning. En slagbor er tillstrækkelig når du tænkt bore i mursten eller lettere beton. Men skal du bore i hårdere beton, fundament, er en diamantboremaskine i princippet et must. Der at endnu et godt argument til at tage fat i et firma som som som tilbyder at bore i beton og hvor bore i betonvægge er en af vores mange service.

Hvis du før kun har boret i beton med slagboremaskine, men alligevel væger at investere i en diamantboremaskine, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt og effektivt en diamantboremaskine trænger ind i væggen. En diamantboremaskine er designet til at lave huller i hårde materialer og har en slagmekanisme, der slår med stor kraft direkte mod bagsiden af ​​boret. Det betyder, at du ikke skal lægge så meget kraft på værktøjet. 

Stativet til diamantboremaskinen koster nogle gange lige så meget som boremaskinen i sig selv. 

Bore hul i betonvæg
Ring os idag

Kontakt København hulboring og diamantskæring København. Vi borer hul i beton hele vejen fra Amager til Holbæk.