Hvad findes der for forskellige bor?

Hvad findes der for forskellige bor?

Uanset om du har brug for at hænge billeder, lamper eller bore huller i døren, er det først nødvendigt at kontrollere, hvilken bor der skal bruges. forskellige specielle bor til store huller, besværlige materialer eller andre formål. De bedst kendte bor kalder spiralbor i henhold til deres udseende og form.

Hvad bruges en diamantboring til?

Når der bores i forskellige typer af fliser eller klinker, kræves en diamantbor, der kan håndtere virkelig hårde materialer. I denne kategori finder du diamantbor i flere forskellige størrelser. De er lette at bruge og sørg for, at jobbet udføres korrekt. Til hårde materialer som fliser og fliser skal en diamantbor bruges.
Det er en god ide at vælge en diamantbor med en hævet diamantkant. Det giver en hurtig start i hårde klinker uden brug af en guide. Diamanterne på boret skal fortrinsvis fremstilles til længere levetid og hurtig boring. I nogle diamantborer, du finder du en omvendt spiral. Det tvinger vandet gennem skærehovedet, der afkøler diamanter og bidrager til længere levetid og hurtigere boring.

Når man borer i virkelig hårde materialer som fliser og klinker, er det vigtigt at bruge den rigtige diamantbor. Hvis du ikke bruger det rigtige udstyr, kan du ikke få huller i materialet, og du kan også komme til at gøre unødvendig skade.

Mur og Stenbor

Mursten eller stenbor er beregnet til boreopgaver i mursten, beton, gips, sten, fliser og lignende materialer. Fræseren er udstyret med en cementeret karbidbelægning og er normalt mejselformet. Typisk føles murværk eller stenøvelser ikke skarpe i sammenligning med de andre typer. Borets hårde spids gør det muligt for boret under slagboring at banke vej ind i materialet.

I et boresæt ligger borestørrelsen typisk fra 3 til 10 mm i diameter. 

Metalbor

Almindelige metalbor er typisk egnede til boring i jern, messing, aluminium. De anbefales ikke til hærdet stål som f.eks. et klinge.

Metalbor kan betragtes som en slags universalbor, da de også fungerer godt i træ og de fleste typer plast.

Boringerne er typisk fra 0,1 mm til 13 mm i diameter og længder fra ca. 35-150 mm. I et traditionelt boresæt varierer diameteren typisk fra 1-10 mm.

Træbor

Træborer velegnet til træboring, spånplade, krydsfiner og lignende. Boret er udstyret med en spids, der gør det muligt at bore meget præcist. Boret fungerer også som et effektivt transportbånd til spåner fra borehullet. En træbor har en diameter fra 3-20 mm – et typisk boresæt indeholder fra 3-10 mm.