Bore hul i en dør for at gøre plads til en lås

Metallic door knob on a classic white door. Home interior

Sådan kan man bore hul i en dør, gøre plads til ny lås

At bore et hul til en lås kræver stor erfaring og vi vil anbefale ekspert hjælp af en låsesmed eller af en diamantborer hvis du ingen erfaring har med at bore hul i en dør for at gøre plads til en lås

Her kommer alligevel en lille guide på hvordan du kan bore hul i din gør for at gøre plads til en lås. 
Låsesmeden starter med at samle det nye håndtag. Låsecylinderen indsættes i håndtaget og skrues fast bagfra. Dør Knappen er også monteret, og låsesmeden kontrollerer, at låsen fungerer.

Nu skal det gamle håndtag fjernes og de to skruer løsnes, hvorefter håndtaget let kan trækkes af. Det nye håndtag sættes på plads, og låsesmeden kontrollerer, at det er i lod. Med en spids blyant markerer tømreren de nye skruer.

Som det kan ses her, er et af de nye huller lige ved siden af et gammelt, så for at undgå at lave et stort hul, fylder låsesmeden det gamle hul ved hjælp af en smal stang. Nu kan du forbore uden problemer med en 3 mm boremaskine.

Derefter sættes håndtaget tilbage på plads og monteres med to specielle skruer, der kun kan skrues ud ved hjælp af et specialværktøj. Nu er det nye håndtag monteret, og hvor en indbrudstyv tidligere kun måtte blokere en rude for at komme ind, er det er nu meget sværere at bryde ind i huset. 

Har du brug for hjælp? Så kan vi anbefæle Låsesmed.dks låsesmed på Frederiksberg, de kører i hele København.