Skal du snart male din bolig? Vi giver dig fire gode råd

Painting supplies with ladder and paints against bricks wall

Trænger dine vægge efterhånden til et nyt lag maling? Den gode nyhed er, at du i så fald ikke nødvendigvis behøver at tage kontakt til de professionelle. Du kan sagtens klare opgaven selv. Det kræver blot, at du følger de fire råd, som vi giver dig nedenfor. 

Mal aldrig med for gammel maling 

Først og fremmest skal du have købt den rette maling. Måske har du allerede noget stående, fra da du sidste gang malede bolig. Men før du finder pensler og malerruller frem, er det essentielt, at du tjekker, at din maling ikke er blevet for gammel. 

Meget maling er i dag langt mere miljøvenligt end tidligere, og selvom dét er godt for klimaet, betyder det også, at nyere maling som regel ikke holder i specielt lang tid. Du genkender for gammel maling på lugten. Gammel maling lugter skarpt og sødligt, og når du maler med for gammel maling, bliver resultatet ofte ujævnt og skallende. Køb en ny bøtte, hvis malingens udløbsdato er nået – og overvej at vælge dinova bio. Denne maling har et væld af gode kvaliteter. 

Brug den rette mængde 

En god tommelfingerregel er, at du skal bruge omtrent en liter til mellem 8 og 10 kvadratmeter væg. Mål dine vægge, før du køber ind. Og husk at du hellere bør købe for meget maling end for lidt. Det går ikke, at du pludselig står med en kun halvfærdig væg. Det kan dertil være en god idé at købe en ekstra liter, så du på et senere tidspunkt kan give dine vægge en lille touch-up.  

Sæt god tid af til opgaven 

Det er også vigtigt, at du sætter god tid af til opgaven. Alt efter hvor erfaren du er, kan det sagtens tage en dag at male et værelse. Maling er hårdt arbejde, og derfor bør du også medregne, at du af og til skal have en pause. 

Få hjælp af venner og bekendte 

Slutteligt kan det være en rigtig god idé at bede venner og bekendte om at hjælpe til, når du skal male din bolig. Måske har nogle af dem mere erfaring, end du har. Er I nok mennesker, kan I måske få malet boligen på under en dag. Og dine medhjælpere vil dertil kunne hjælpe dig med at vurdere, om resultatet er, som det skal være. 

Paint brick wall white with brush
Akut gravmand og gravemaskine med døgnvagt i København
Ring os idag

Kontakt København hulboring og diamantskæring København. Vi udfører opgaver hele vejen fra Amager til Holbæk.