renovering

Kom helskindet igennem din renovering

Renovationer af hjemmet er ofte stressende, tidskrævende, dyre og kræver en del at komme helskindet igennem.

Uanset om du planlægger en mindre og hurtig renovation, eller inviterer en lille hær af håndværkere ind i dit hjem, er der nogle gyldne regler, du kan følge, så du ikke bare overlever, men trives gennem renoveringsprocessen.

Dermed kommer du helskindet igennem dine renoveringsprojekter og ender ud med det bedste resultat til færre penge.

Tænk fremad

Inden du starter med dit renoveringsprojekt, er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilke forhåbninger du har for det endelige resultat.

Hvad er målet med huset, hvilken funktion skal det have, og hvad du gøre med det i fremtiden?

En stor faldgrube er folk der renoverer deres hus med i forhold til deres nuværende behov, fremfor de behov som der måtte være om fem års tid.

Dit hjem skal afspejle dig og den måde, som du lever på. Sørg derfor for at se på din livsstil og den måde som du ønsker at leve på.

Hvis du for eksempel ønsker at arbejde hjemmefra i fremtiden, så er det en god idé med et stort og funktionelt kontor. Ønsker du at bruge mindre tid på rengøring af kalkaflejringer på fliserne, i dit badeværelse, eller at dine VVS-installationer og opvaskemaskine holder i længere tid, så invester i et blødgøringsanlæg, så du slipper for hårdt vand i hjemmet.

Når det kommer til renovationer, handler det nemlig i høj grad om at se så langt frem i tiden, som muligt, så du også har mulighed for at opfylde dine fremtidige drømme og ønsker, og ikke blot de nutidige. Ellers ender du sandsynligvis med at skulle ud i en lang renovation igen om få år.

Få en plan

Inden du påbegynder din renovation, bør du lave en plan. Dette lyder muligvis indlysende, men det er en fejltagelse som mange laver.

Manglende planlægning resulterer i at renovationens forløb, ikke går godt, eller at færdige resultat ikke er noget at klappe i hænderne over.

Du er altså dømt til katastrofe, hvis du ikke planlægger tilstrækkeligt fra start af. Det går både ud over budgettet og renovationen kan komme til at vare i en evighed.

Derfor er det altså vigtigt at huske på, at alt skal overvejes og times, så din renovation forløber så glidende og fejlfri som mulig.

Hav et klart budget

Renovationer er dyre og kan hurtigt blive dyrere end forventet. For at sikre at din renovation ikke bliver for dyr, er nødt til at finde ud af, hvad du højst vil bruge på dit projekt, allerede fra start. Det er dog alt afgørende at du under hele renovationen holder godt øje med dit budget, og sikrer at det ikke overskrides.

Du har muligvis mange store ønsker for renoveringens resultat, men det er vigtigt, at du tænker realistisk, og gør op med dig selv, hvad der rent faktisk er muligt. Du er muligvis nødt til at lave prioriteringer undervejs, i og med at der sandsynligvis ikke er økonomi til alle dine ønsker.

Så vælg de mindst nødvendige ting fra, og sørg for at din økonomi også kommer helskindet igennem renoveringen.

Spar penge på renovationen

Du kan spare meget, ved at fortage dele af renovationen selv. De mest basale nedrivningsopgaver, maleropgaver eller håndværksprojekter kan du måske selv klare, hvis du er ved godt mod.

Det kræver blot at du sætter dig ind i det håndværksmæssige og har udstyret i orden. Der findes nemlig mange maskiner der kan gøre arbejdet meget nemmere, så du sparer dig selv for både tid, kræfter og penge.

Du kan altså nå relativt langt i mange renoveringsprojekter, ved selv at smøre ærmerne op og kaste dig ud i dem