Installation af gaspejs aftræk

Installation af gaspejs aftræk

 

Gaspejse er vidunderlige, og de indtager mere og mere favoritvalget hos de fleste nybyggere. Men hvordan er det nu med installation – kræver det autorisation? 

Hvad kan du selv gøre?

Pejsen kan beklædes med brandsikre plader såsom Skamotec. De er yderst anvendelige, fordi de er nemme at arbejde med for håndværkeren og så kan de modstå op til 1.000 grader. Derfor egner de sig perfekt til opsætning af pejse, fordi de gør monteringen til en leg. Efterfølgende spartles de og beklædes med ønsket overflade. Denne proces kan du, eventuelt i samarbejde med din lokale håndværker, udføre selv.

Der skal tilmed føres et balanceret aftræk fra den pågældende gaspejs og ud i det fri. Det kan enten føres gennem væggen eller via taget. Årsagen til, at gaspejse skal have et aftræk skyldes, at de skal af med afgasser, der forbrændes samt have konstant ilttilførsel. Derfor tilkobles et såkaldt balanceret aftræk, hvor der både kommer ilt ind og afgasser ud.  Aftrækket kan være lidt kompliceret at installere og være bekendt med de pågældende krav. Derfor er det en god idé at søge rådgivning hos din gaspejs forhandler.

Selve installationen af et aftræk kan også være kompliceret. Nogle rør måler Ø200 mm og kræver derfor et relativt stor hul, hvis det føres ud gennem væggen.

Balanceret aftræk ud gennem væg

Afgasserne skal som sagt ud af huset, så derfor skal aftrækket ud gennem dine mursten. Langt de færreste privatfolk har et så stort diamantbor liggende i garagen. Tilmed skal man være meget omhyggelig, når sådanne installationer foretages. Det kan hurtigt blive en dyr affære, hvis noget går galt.

Norh er eksperter i hulboring og kender på forhånd til selv de mest komplekse sager. Derfor går der ikke alverdens spildtid på at undersøge, hvordan og hvorledes montering kan foregå. Desuden sikrer du en autoriseret installation af dit aftræk, så du ikke skal bekymre dig om, hvis noget skulle gå galt. 

Mere end bare boring til vand

Det er klart, at jeg de fleste opgaver, vi foretager os inden for hulboring er i forbindelse med VVS-installationer. Vi roder ofte rundt i køkkenet, på badeværelset eller hvor der ellers er behov for vand. Vores sortiment udvider sig dog hele tiden, fordi der konstant videreudvikles på alverdens teknologier. Udover boring af hul til gaspejse, så tilfører vi også direkte vandtilslutning til vanddamp pejse. Det er noget af de nyeste inden for pejsebranchen, hvor flammen skabes af en belyst vanddamp.

I sommerhalvåret arbejder vi ofte med udendørs installationer, hvor kunder ønsker en vandhane på terrassen, ved garagen eller eksempelvis i haven. De findes også smukke have springvand, som tilføres direkte vandforsyning, så den aldrig løber tør for vand. Har du brug for en tilslutning, så tøv ikke med at kontakte os.

Skal vi hjælpe dig?

Har du brug for installation af et balanceret aftræk til en gaspejs, så tøv ikke med at kontakte os. Vi kan hjælpe dig ud på den anden side af væggen uden problemer. Undgå renovering af facade efterfølgende og allierer dig med professionelle diamantborer. 

Kontakt os uforpligtende for at få et tilbud på dit pejseprojekt. Vi dækker Sjælland – alt fra Amager til Nordsjælland. Ingen opgave er for stor eller lille. Du kan desuden udfylde vores formular, så kan vi ringe dig op.